Tilbud
Samtaler og veiledning
Ikke alle har behov for å bo på krisesenteret. Vi tilbyr derfor veiledningssamtaler på dagtid til de som har behov for det.
Mange kan være usikre på om det de er utsatt for er vold eller ikke. Det å få snakke med noen, få drøftet situasjonen sin og mulighetene som finnes, kan vise seg å være til stor hjelp og er ofte tilstrekkelig for mange.
Tilbudet er gratis. Ring oss gjerne på forhånd for å avtale tid.
Telefonveiledning
Noen foretrekker å være anonyme eller har ikke anledning til å komme til krisesenteret for samtaler eller for å bo. Da kan det være en god hjelp i å kunne ta en prat over telefon. Vi er tilgjengelige hele døgnet og tilbyr råd, støtte og veiledning.
Botilbud
Krisesenteret er et lavterskeltilbud som er åpent hele døgnet. Krisesenteret gir et trygt botilbud på inntil 2 måneder. Tilbudet er gratis, og ingen henvisning er nødvendig.
Krisesenteret er universelt utformet og har adskilt botilbud for kvinner og menn. Totalt er det 10 beboerrom, alle med egne bad. Det er felles kjøkken og stue i begge boenhetene.
For å få gode løsninger for våre beboere er det av stor betydning at vi har et godt samarbeid med det øvrige hjelpeapparatet. Vi ser det som viktig at våre beboere knyttes opp mot hjelpeapparatet i sine hjemkommuner i en tidlig fase av vårt arbeid, med tanke på videre oppfølging.
Ansatte ved Krisesenteret arbeider kunnskapsbasert med en personalgruppe med høy faglig kompetanse.
Oppfølging i reetableringsfasen
Etter utflytting og ved reetablering, bistår vi med samtaler og veiledning ved behov.
Tilbud for personer innen rus og psykiatri eller med funksjonsnedsettelse
Vårt krisesenter kan tilby voldsutsutsatte personer med tilleggsproblematikk knyttet til rus og/eller psykiatri et tilbud tilpasset deres individuelle behov. Det samme gjelder for personer med ulike funksjonsnedsettelser. Dette gjøres i tett samarbeid med aktuelle hjelpeinstanser.
Juridisk bistand
Krisesenteret har et utstrakt og godt samarbeid med flere advokatkontor for å kunne gi våre brukere nødvendig juridisk bistand.
Mange av våre brukere er svært sårbare, og står ofte alene og uten midler i en situasjon der juridisk bistand er avgjørende for å få ivaretatt den enkeltes rettigheter og forpliktelser etter ulikt lovverk.
Hvert år søker Krisesenteret om midler til dette arbeidet fra Sivilrettsforvaltningen, kalt "Tilskot til spesielle rettshjelpstiltak".
Kontakt oss ved behov på døgnåpen telefon 71 25 66 66
Undervisning og informasjon
Krisesenteret har utarbeidet et undervisningsprogram for elever på 6. og 9. trinn i grunnskolene i vår region.
Undervisningspakken har som formål å:
- forebygge, avdekke og begrense vold i nære relasjoner hos barn og unge.
- gi barn og unge god handlingskompetanse gjennom økt kunnskap, og gjøre dem bedre i stand til å si ifra til noen dersom de selv eller noen de kjenner blir utsatt for vold eller overgrep.
- informere om hvor de kan søke hjelp.
Vi driver også med annen utadrettet virksomhet i form av informasjon til barnehager, organisasjoner, offentlige myndigheter og det øvrige hjelpeapparatet.